Servier arkitektur: at respektere kulturer

 
Datterselskab og ICTR - Rio de Janeiro - Brasilien 
 
 
Servier ser stor vigtighed i designet af sine bygninger og forsøger, at skabe arkitektur som udstråler teknologi og æstetik samtidigt med, at det respekterer værtslandets kultur. Et valg som ikke er dyrere og fremmer livskvaliteten på arbejdspladsen.
 
Medicinalfabrik  - Tianjin - Kina
 
 
Arkitekten og byplanlæggeren, Jan Losowki, har arbejdet med Dr. Servier i over 30 år. De deler begge ønsket om at afstå fra det 20århundredes betonbygninger. 
 
Medicinalfabrik - Casablanca
 
Jan Losowki's første bygning for Servier var produktionsenheden ved Gidy i 1970erne. Hans mission var, at bygge en fabrik hvor folk ville komme på arbejde med en følelse af de var hjemme hos dem selv. Da de ansatte så resultatet kaldte de produktionsenheden "fabrikslandsbyen".
 
Medicinalfabrik - Gidy
 
 
Jan Losowski anser det ikke som sin ret, at fjerne sporene fra kulturen i landet som han arbejder i. "Når jeg arbejde i et land, bruger jeg min erfaring som arkitekt og min teknologiske erfaring, men jeg har ingen ret til tage deres kulturelle viden fra dem. Og erfaringen fra alle i de lande vi har bygget i har bekræftet dette."
 
"Mennesket vokser og udvikler sig i arkitekturen. Arkitekturen reflekterer fortiden og forbereder fremtiden. Som arkitekt har jeg ingen ret til at fjerne det fra dem!"
 
Medicinalfabrik - Sophyno - Rusland